Mijn passie
Oud keukenemaille is al jarenlang mijn passie. Het is begonnen met een petroleumstelletje op een rommelmarkt. Toen ik dit kocht besloot ik emaille te verzamelen en dit tevens te verkopen. Hiervoor stond ik met een ander artikel (pompoenen en sierkalebassen) op markten en het handelen beviel mij wel. Sindsdien heeft het oude emaille mij in haar greep. Het is een zeer arbeidsintensief proces om van staal tot emaille te komen en daar heb ik veel respect voor. Het leuke van deze verzamelhobby is dat het een stuk nostalgie met zich brengt. Als ik op markten of beurzen sta roept de aanblik vaak een hoop herinneringen op aan vroegere tijden toen het vlees of de stoofperen stonden te sudderen op het petroleumstel. Kenners beweren dat dit de beste bereidingswijze is, omdat het op het petroleumstel heel langzaam gaar suddert en dit de smaak ten goede komt.

Mijn diensten
Ik verkoop uitsluitend oud keukenemaille, dus geen nieuw. Daarnaast koop ik ook uw emaille in, eventueel ook partijen mits wel in mooie staat en niet teveel beschadigingen. Ik ben ook altijd op zoek naar aparte items in goede staat omdat een groot deel van mijn klantenkring al verzamelaar van emaille is en dus meestal al veel emaille heeft. Zij zijn dan op zoek naar een apart item als aanvulling hierop.

Mijn website
De naam voor mijn website is ontstaan naar aanleiding van een mail van een nicht van mijn vrouw uit Australiƫ die met veel bewondering mijn verzameling heeft bekeken en na terugkomst in Australiƫ mailde hoe het met mijn "pots and pans" ging. Ik hoop dat u geniet van het nostalgische aanbod en nodig u van harte uit deze bij mij thuis te bekijken. Uiteraard verstuur ik artikelen ook als pakket (zie leveringsvoorwaarden). Mijn artikelen heb ik op deze website zo goed mogelijk per kleur gerubriceerd zodat een goed overzicht wordt geboden.

Ik streef ernaar om mooie, niet teveel beschadigde artikelen te tonen. U zult op mijn foto's soms zien dat ik ook bijgewerkte artikelen verkoop. Deze zijn niet door mijzelf bijgewerkt. Dit doe ik niet omdat keukenemaille een gebruiksvoorwerp is en daardoor wel eens plekjes kan vertonen. Persoonlijk zie ik liever een plekje dan een bijgeverfd stukje. Je zou kunnen zeggen dat het artikel hierdoor ook echt "doorleefd" is.

Ik wens u veel kijkplezier en ben benieuwd naar uw reactie.
Frans Bandsma