Mijn passie
Oud keukenemaille is al jarenlang mijn passie. Het is begonnen met een petroleumstelletje op een rommelmarkt. Toen ik dit kocht besloot ik emaille te verzamelen en dit tevens te verkopen. Sindsdien heeft het oude emaille mij in haar greep. Het is een zeer arbeidsintensief proces om van een stalen mal tot emaille te komen en daar heb ik veel respect voor. Het leuke van deze verzamelhobby is dat het een stuk nostalgie met zich brengt. Ik heb regelmatig op curiosa- en antiekmarkten gestaan en de aanblik van mijn kraam riep vaak een hoop herinneringen op. Het deed denken aan vroegere tijden toen het vlees of de stoofperen stonden te sudderen op het petroleumstel. Kenners beweren overigens dat dit de beste bereidingswijze is, omdat het op het petroleumstel heel langzaam gaar suddert en dit de smaak ten goede komt. Mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar gedecoreerd emaille, dit is dan ook veel op deze website te vinden. Als de decoratie er dik op ligt is dit een handbeschilderd voorwerp. Dit is arbeidsintensiever en daarom kosten deze ook iets meer.

Mijn website
De naam voor mijn website is ontstaan naar aanleiding van een mail van iemand uit Australiƫ die met veel bewondering mijn verzameling heeft bekeken en na terugkomst in Australiƫ mailde hoe het met mijn "pots and pans" ging. Uiteraard verstuur ik artikelen ook als pakket (zie leveringsvoorwaarden). Mijn artikelen heb ik op deze website zo goed mogelijk per kleur gerubriceerd zodat een goed overzicht wordt geboden.

Ik streef ernaar om mooie, niet teveel beschadigde artikelen te tonen. Mocht er een bijgewerkt plekje aan het artikel zitten dan is deze niet door mijzelf bijgewerkt. Dit doe ik niet omdat keukenemaille een gebruiksvoorwerp is en daardoor wel eens plekjes kan vertonen. Persoonlijk zie ik liever een plekje dan een bijgeverfd stukje. Je zou kunnen zeggen dat het artikel hierdoor ook echt "doorleefd" is.

Ik wens u veel kijkplezier en ben benieuwd naar uw reactie.
Frans Bandsma